10 съвета за декорация на голяма баня

69 0

Изберете цветова схема. Обикновено всичко започва от личния вкус, а съветите на експертите се, да изберете класически неутрални цветове като основа, за да можете да вкарате после смели цветове като допълнение в интериора.

Внесете в интериора точните аксесоари за баня. Те са важни, за да направят банята максимално функционална, с всеки елемент разположен на правилното му място.

Инсталирайте мебели в банята, които са практични и стилни, за да обогатите интериора и да го направите годен за ползване не само за баня, но и за козметични процедури, за удобство на всички в дома.

 Направете безопасни зони. Можете да поставите пейка за сядане, за да може при умора или прилошаване всеки ползващ банята да приседне и да си почине. Също така можете да обезопасите банята с дръжки по стената и с по-безопасни приложения за къпане на децата.

Направете банята с осветление,  което отговаря на изискванията. По-голямата баня има нужда освен от централното осветление, но и от добавено такова при умивалника, при тоалетната част.

Добавете смели декоративни елементи, които ще повишат естетическото въздействие. По-големите бани не трябва да са скучни като интериор, защото ще станат непривлекателни с времето и хората няма да изпитват удоволствие от къпането.

Огледалата са важни. Те вървят с функционалните зони в банята. Например при умивалника или при долния шкаф мебел за баня. За дамите може да се добави козметично огледало. А в съвременните бани има и много LED огледала с дигитален дисплей за температурата в помещението и други данни.

Добавете малко зеленина с декоративни растения, които виреят във влажна среда. Това ще повиши жизнения статус в помещението.

Осигурете достатъчно складово пространство, за да имате къде да поставяте тоалетните принадлежности, но и да складирате неща, които не използвате често, но пък са важни за поддръжката на банята.

Използвайте помощ или съвет от професионалисти в обзавеждането, за да завършите интериора. Големите помещения за баня изискват детайлен подход, за да може да ги направите стилни и практични.

Източник: https://granitogress.com

No Comments on "10 съвета за декорация на голяма баня"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *