Ползите от вземане под наем на складова площ за вашия бизнес

758 0

Основен инструмент за бизнеса, особено в последните две десетилетия, е аутсорсингът. Вашата фирма може да изнесе много услуги, които по-рано са били извършвани от вътрешни отдели и служители. Докато много хора ще помислят за производство и някои основни отдели (например счетоводство), които рутинно се възлагат на външни изпълнители, има един, който може да ви изненада: складиране.
Аутсорсингът е много подходящ за малки фирми, тъй като дава възможност на екипа да се фокусира върху най-важната дейност, като се пренасочват по-незначителни дейности към странични лица.
Една такава възможност е използване на склад под наем.

В един момент това може да бъде необходимост за вашата фирма, особено ако сте компания, намираща се в единия край на страната, която трябва да осигурява ефективно своите продукти на другия край, или обратното. Наемането на складови площи в противоположния край на страната, за да разпространявате вашите продукти, е форма на аутсорсинг. Вашата компания ще работи по-гладко и може да спестите пари, като позволявате на трета страна да се погрижи за доставка, получаване и съхранение.

Дори ако фирмата ви притежава и управлява собствени складове, може да се наложи за някои периоди от годината, когато имате повече стоки за съхранение, ползването на склад под наем. Може да съхранявате запаси от стоки в склада – подизпълнител, така че на вашите служители няма да се налага да правят допълнително място и пространство в централния склад. Има смисъл в това някои стоки да бъдат съхранявани на друго място.

Ако имате собствен склад знаете колко време, усилия и пари са необходими, за да се наемат и обучаат складови работници и служители. Когато ползвате на склад под наем, персоналът е включена в цената. Тези складови служители са специализирани в осигуряването на най-добри условия за съхранение на вашите стоки. Вие или ваши служители ще носите отговарност за получаването и натоварването им, но няма нужда от постоянно присъствие на ваш служител в наетите складови площи.

В зависимост от вида на стоките, които ще се съхраняват, ще трябва да проучите възможностите за вземане на склад под наем – трябва да може да се изпълняват определени функции в тези складови площи. Уверете се, че в складът е стабилен, с равен терен и лесен достъп. Също така разгледайте възможността за ползване на високи рафтове, които може най-добре да отговарят на нуждите ви. Местоположение също е основен фактор. Вие най-вероятно ще изберете такъв, който е в близост до главен път за лесен достъп на превозните средства за доставки.

Когато търсите склад под наем, огледайте се за такъв, който ще ви позволи да поддържате връзка с вашия собствен склад. Някои складове имат логистика на много високо ниво, която ще ви позволи да следите инвентара си и по интернет. Това ще ви даде възможност да проверявате складовите си наличности сами, а не да някой друг да го прави вместо вас.

Предоставянето на складови площи под наем е все по-нарастващата тенденция. Уверете се, че сте изберали най-подходящия склад под наем за вашата фирма, като проучите състоянието на сградата – наличието на персонал и удобства като стелажи, щендери – всичко необходимо за подреждане и запазване на добрия търговския вид на съхраняваните стоки, както и охрана. Възможност за ползване на техника за товаро-разтоварни дейности.

No Comments on "Ползите от вземане под наем на складова площ за вашия бизнес"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *