Пътна помощ за цяла България

106 0

Нито един шофьор, независимо от опита и управлението на автомобила, не е имунизиран от проблеми със стартирането на двигателя.

За да го разрешите бързо и ефективно, ще ви е необходима автомобилна помощ – услуга, с която майсторите на компанията на пътна помощ в София ще ви помогнат да стартирате автомобила . Доверете се на нашата пътна помощ с голям опит в бранша, работим с много професионалисти.

Причините за проблема могат да бъдат много различни. Опитен автоелектрик ще осигури техническа помощ на водача на автомобил с изтощена акумулатора, прегорели предпазители и счупен стартер, неизправности в окабеляването, свещи и електронни контролни блокове.

Ще стартираме двигателя в студено време, спестявайки автомобилиста от необходимостта да се обади на теглещ камион или да шофира.

 

Как да стартирата автомобила си в студено време?

Една от най-честите причини двигателят да не стартира е изтощен акумулатор. Именно поради акумулатора обикновено се изисква помощ за стартиране на двигателя в студено време.

При ниски температури маслото става вискозно и захранващото напрежение е недостатъчно, за да върти вала на двигателя. Понякога проблемът може да бъде решен чрез запалване на автомобила със стартери или други превозни средства. Ако акумулатора се изтощи напълно, ще са необходими по-сериозни мерки.

 

Нашата пътна помощ ще стартира колата ви

  • Ако акумулатора е напълно изхабен, възможно е колата въобще да не иска да запали. Техническият ни екип от пътна помощ ще стартира автомобил с изтощен акумулатор, както следва:
  • Зарежда акумулатора, без да го изважда от колата. Техниката е подходяща за акумулатора, която не изисква поддръжка и включва използването на специално зарядно устройство за стартиране.
  • Ако е невъзможно да стартирате автомобил с изтощена акумулатора поради повреда на акумулатора, авто електротехник може да го замени с нов, като го замени.
  • Ако зареждането не е възможно поради повреда на акумулатора, авто електротехникът ще го замени с подходящ модел от надежден производител.

Смяната на акумулатора ще отнеме не повече от 30 минути. Времето за стартиране на кола с изтощена акумулатора зависи от електрическия капацитет на източника на захранване, но обикновено не надвишава 15 минути.

След като стартирате двигателя на кола с изтощена акумулатора, не трябва да го изключвате поне половин час, за да не се сблъскате с подобен проблем при следващото стартиране.

Дори и на празен ход, двигателят ще зареди акумулатора, придавайки енергия чрез преобразуване на механичното въртене на вала в електрически ток в алтернатора.

 

 

Пътна помощ – стартиране на автомобилен двигател в София

Понякога водачът трябва да се справи с факта, че дефектен имобилайзер не позволява стартиране на автомобила, докато други системи и устройства работят нормално.

Определянето, че причината се крие точно в алармата на автомобила, не е трудно. В онези ситуации, когато стартирате колата, а двигателят незабавно спира, светодиоди или сигнали под формата на ключ или с надпис “Key” светват на таблото, имобилайзерът предотвратява стартирането на двигателя.

 

Проблемът може да бъде решен по следните начини:

 

Използвайте различен екземпляр на ключа. Ако превозното средство стартира, тогава първият ключ на автомобила е повреден и трябва да бъде заменен.

Ако алармата не позволява стартиране на двигателя поради неизправности, техникът ще преработи, поправи или замени имобилайзера.

Работата за възстановяване на работата на автомобилните аларми се извършва на място. Времето за стартиране на двигателя на автомобила зависи от сложността на проблема, но обикновено не отнема повече от час.

 

Как да запалим колата в случай на проблеми с електротехниката?

Други електрически проблеми също могат да бъдат причина за извикване на спешна помощ за стартиране на двигателя. Например стартерът за кола няма да стартира колата поради прекъсната верига или изгорял захранващ кабел. В този случай електротехникът ще поправи повредените части. Ако стартерът е механично повреден, е по-лесно да го замените с нов.

Автомобилът няма да потегли, ако свещите, бобините на запалването или ремъка на алтернатора се счупят. Понякога проблемът е изгоряло окабеляване с високо напрежение. Тези и други неизправности се решават от специалисти за техническа пътна помощ в София, които посещават клиентите по всяко време и ден.

No Comments on "Пътна помощ за цяла България"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *