Проблеми с покрива – можете ли да се справите сами?

893 0

bitumni-keremidiУлуците са далеч по-важни за структурната цялост на вашия дом, отколкото предполагате. Те носят дъждовната вода и топящия се сняг далеч от къщата, така че не е нужно да се справяте сами с наводненията, течовете, и дори увреждания по фасадата. Когато вашите улуци не работят правилно, обаче е важно да се обърне внимание на проблема възможно най-скоро. Това може означава, старателното му почистване, извършване на ремонти или дори да  замените изцяло улуците си. Причини за течовете могат да бъдат:

  1. Ледени натрупвания около покрива на къщата. Дори и ако вашият покрив е в страхотна форма, ледените натрупвания могат да предизвикат изтичане на вода. Тези хребети на лед, които се образуват в края на покривите, представляват разтопен сняг и не позволяват водата да се оттича, както трябва. Тази вода може да доведе до сериозни течове.
  2. Дупки, повредени тръби и други покривни прониквания. Всеки обект, който стърчи над покрива ви има потенциал да е знак за течове. Проверете около тези обекти за ръжда или петна.

Начините за справяне с проблема са:

  1. Ако е възможно, опитайте да ги поправите сами.В зависимост от сериозността на проблема, може да имате възможност сами да се справите с теча, когато се намери източника. Ако проблемът е повреда в уплътняване, например, може да поставите катран, за да го запечатате или може да изчистите улуците старателно.
  2. Обадете се на професионалисти.В много случаи, да поправите сами теча не е реалистично, особено ако имате по-стар покрив. Професионалистите по ремонти на покриви могат да намерят (или проверят) точната причина за теча и да го преустановят. Работата ще бъде свършена добре, но ще имате допълнителен бонус от избягване на потенциално опасни маневри на върха на покрива ви.

Ако минете през най-честите места за течове на покрива и не може да намери нещо, но ако не сте сигурни, че имате течове, тогава е време да се обадите в професионален. Не чакайте, дори и малко забавяне може да се направи на течове по-зле и по-Fix много по-сложно.
Източник: www.armormat.com

 

No Comments on "Проблеми с покрива – можете ли да се справите сами?"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *