Покрив с битумни керемиди

18 0

Един дълготраен вариант за покритие на покрив е използването на битумни керемиди. Самият битум е тип асфалтова смес, който може да се прилага върху различни повърхности, като покривът на една сграда влиза в това число. Този вид покрития имат своите предимства и недостатъци, и се явяват като добра алтернатива на класическите покривни настилки.

Битумните керемиди не са нещо ново на пазара. Всъщност те имат доста добра „работна” история и няколко поколения покриви са имали такова покритие. Това дава възможност на собствениците на имоти да са по-сигурни когато избират някакъв вид битумни керемиди.

Битумните керемиди имат сравнително голяма дълготрайност. Различните модели и начин на полагане имат различен гаранционен срок. Главното условие обаче за тази дълготрайност е да се монтират от опитни майстори.

Има различни начини на поставяне откъм техника на прилагане спрямо керемидите. Всички начини водят към една плътна спойка върху покрива, която спира течовете и придава безшевен, стилен външен вид.

Битумните керемиди са устойчиви на пукнатини, защото са много издръжливи на всякакви удари. Произвеждат се да устояват освен на удари, но и да издържат на вятър, огън, градушка. Това ги прави устойчиви на различни сезонни климатични стихии.

Въпреки изброените предимства и предупреждението за качествен монтаж, този тип покривни облицовки имат своите особености, за които трябва да се помисли. Например, колкото повече слоеве има битумния покрив толкова по-издръжлив ще е той. Многослоестото покритие обаче струва повече отколкото ако изберете еднослойно такова.

Гранулите също са част от инсталацията защото те предпазват самият битум от слънчевите лъчи. Ако те не се поставят по време на инсталационния процес, това може да повиши температурата на сградата и по-бързо да изхаби покрива.

Поинтересувайте се от всичко казано тук, за да можете да сте сигурни когато избирате битумни керемиди за вашия покрив. Не оставяйте нещата на случайността, а се поинтересувайте от различните варианти, но и от качествени майстори на покриви, които ще могат да се справят с инсталацията безпроблемно.

Източник: armormat.com

No Comments on "Покрив с битумни керемиди"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *