Песни за свирене на акустична китара

11 0

Всеки начинаещ китарист когато започва да свири вкъщи желае да свири любимите си песни на акустична китара. Това е добре, защото така хем се учат любими песни, хем се тренира мускулната памет за различните акорди, пък и се научават нови неща за музиката. Как обаче да подбирате песните, които да учите да свирите когато сте начинаещ и има ли полезни съвети в този период на музикално развитие? В този текст ще разгледаме точно това.

Акустичната китара е инструмент, който позволява със заучаването на няколко акорда, поне 5, да свирите голямо количество песни от световната музикална история. Как обаче да започнете? Ако вече сте минали първоначални музикални уроци и познавате основните мажорни и минорни акорди, няма да имате проблем да отворите интернет сайт с песни и китарните им акорди, и да започнете да свирите тези, които познавате и ви харесват.

Нямате учител, самоук сте, онлайн уроците не ви се нравят!

Тогава решението е стария и добре познат начин. Ваш приятел китарист или певец ви показва няколко песни, които се свирят само два или три акорда, и така започвате музикалния си път. Изобщо не се учудвайте, много известни китаристи са започнали кариерата си именно по този начин.

Как ще подбирате песните също е важно

Разбира се, че те трябва да са лесни за свирене и за пеене. Така ще можете да се учите да синхронизирате свиренето на акустична китара и пеенето, и ще се учите на музиката по-разнообразно. Можете да изберете някои български песни, които са ви любими и да попитате за техните акорди, ако ви се сторят трудни за този момент, можете да попитате за други, по-лесни като за начало.

Иначе песните от историята на популярната музика, които можете да свирите са безброй. Няма как да научите всички, просто си изберете тези, които са лесни, за да можете да тренирате акордите, защото именно те ще отключат вратите към по-сложни песни и постановки при свирене. Дерзайте!

 

 

 

No Comments on "Песни за свирене на акустична китара"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *