Отпушване на канали при различни видове тръби

482 0

Канализационната система има определящо значение за нормалния живот на човека. Ето защо нейното поддържане в добро състояние е наложително.

С годините на ползване започват да се появяват проблем с изтичането на отпадъчните води, които се дължат на запушените тръби. За да се справите с проблема, трябва да предположите вида на замърсяването, както и неговото местоположение. Начините за отпушване на каналите са в зависимост и от вида на тръбопровода.

При избор на средства за почистване на канализационни тръби от чугун да се предпочитат химически препарати под формата на гел. Те решават едновременно два проблема – премахват запушването и допринасят за частично заравняване на грапавините във вътрешността на тръбите.

Стоманата се използва изключително рядко, преди всичко може да се срещне при някой стилен сифон. Тя е метал, който понася действието на всички химически препарати за отпушване на канали и почистване на тръбите. Всяко едно средство под формата на гранули или гел качествено и бързо ще отстрани запушването.

Специалистите препоръчат за почистване на стоманени тръби да се използват гранулирани препарати, които да се поставят непосредствено в сифона. В резултат препарата ще действа при всяко преминаване на водата.

Всеки производител на химически препарати за отпушване на канали и почистване на тръбопроводи посочва и подробна инструкция за приложението им.

Има и някои стандартни изисквания:
– помещението трябва да се проветри много добре;
– да се налее (насипе) оказаното количество препарат в отвора на мивката, ваната, тоалетната;
– изчаква се оказаното време, за да протече реакцията максимално качествено и пълноценно;
– после тръбопровода се промива добре с вода.

Не забравяйте да спазвате правилата за безопасна работа – ръкавици, маска.

Не трябва да се забравя и народното средство за отпушване на канали – съчетанието сода за хляб и оцет. Това ще помогне когато запушването е слабо. Добре е да се прилага за профилактика на тръбопровода.

В двата случая – за почистване и за профилактика, се сипва в отвора на мивката половин чаша сода за хляб и равно количество оцет. Между съставките протича реакция, в резултат на която настъпва почистване на налепите. При необходимост може да се повтори процедурата, а после се промива канала с гореща вода.

Ако сте избрали някои от посочените начини за отпушване на канали, то вие ще възстановите нормалната дейност на канализацията.

No Comments on "Отпушване на канали при различни видове тръби"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>