Креативни идеи за среща за безопасност в офиса

58 0

Има много теми за безопасност, които трябва да бъдат обсъдени по време на работа. Всички важни въпроси за безопасността на работното място не могат да бъдат обсъдени наведнъж и в рамките на една среща. Въпреки че целта е да се снабдят по-добре служителите с решения и да се избегнат възможните опасности, няма нужда тези срещи да са безинтересни и скучни. Можете да обсъждате теми за безопасност в офиса дори по интересен начин. Опитайте следните идеи и вижте отговора, който ще получите от служителите.

 

Игри

Ако искате служителите да си представят даден проблем, игрите са най-добрият начин да го направите. Никой не може да устои на модерните интерактивни подходи като ролеви игри или мозъчни атаки. Те са добре дошли за почивка от работния график и освен това са много забавни. Планирайте някои игри, които се въртят около съвети за безопасност в офиса и други подобни. Играта на роли може да бъде една от възможностите, които можете да приложите. Можете също така да имате други игри, които изискват служителите да използват здравия си разум, за да дешифрират прости улики и да намерят решения на проблеми като мозъчните атаки.

 

Състезания       

Друго нещо, с което можете да опитате да направите вашата среща за безопасност интересна е като провеждате различни видове състезания като част от срещата. Това може да бъде състезание за безопасност, в което служителите да се разделят на екипи. Можете също така да организирате ситуационно състезание, при което излагате еднакъв риск за безопасността на различните екипи и на екипа, който излезе с най-логичното, практично и рентабилно решение в най-краткия печеливш период, да отсъдите победата. Можете също така да направите викторина с прости въпроси и отговори, множество възможности за избор. С индивидуални викторини може да  прецените доколко служителите знаят съществуващите мерки за безопасност във вашия офис.

 

Екскурзии        

Ако сте готови да отведете срещата някъде извън офис помещенията, тогава полета или пътуването с автобус или влак е отлична идея. Не е задължително да е скучно, когато всички служители къмпингуват заедно сред природата. Можете да организирате посещение във водещ медицински институт или посещение на пожарната. Там те могат да получат знания за това как да се справят с различни ситуации и оборудване. След това можете да продължите със специфичните за вашия офис инструкции как да направите същото.

 

Прожекции на филми

Филмите на аудио-визуални носители са един от най-добрите начини да преодолеете скуката и да представите изложението по любопитен и приятен начин. Същото е и със служителите в офиса ви. Можете да изберете документални филми или филми, които се въртят около управлението на безопасността и да ги прожектирате на работното място. Можете също така да си направите собствен специфичен за офиса филм за безопасността във вашия офис и около него. Можете сами да помолите служителите си да направят този филм или да използвате емисиите на камерите във вашия офис, за да компилирате различни етюди.

 

Симулации

Друго, което може да направите, е да организирате макетна пожарна тренировка. Нека алармите за пожар се включат и когато служителите получат сигнал, не ги информирайте, че става въпрос за тренировка. Нека хаосът и объркването продължат и вижте как ще се справят със ситуацията. Когато накрая всички са навън, ги насочете обратно вътре и проведете среща, като им покажете защо е важно да следват мерките за безопасност. Освен това им предоставете копие от списък за безопасност, който можете да подготвите предварително.

 

Източник: okemtesting.com

No Comments on "Креативни идеи за среща за безопасност в офиса"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *