Красиви и здрави – заслужавате го

517 0

Фитнесът е всичко за тялото и душата. Науката и фитнеса са единно цяло.

Всъщност тези или ония методи на треньорите се основават на научно-обосновани материали. С една дума в ръцете на треньора е най-ценното, което съществува на земята – здравето на човека.

Наука – това е динамична система с истински знания за действителността, развиващи се в резултат на обществената действителност и превръщане на резултатите в практика.

Фитнес – организирана форма на физическа активност, насочена за поддържане и укрепване здравето на човека.

По такъв начин научният фитнес е динамична система с истински знания за реалната действителност, получена и развиваща се в резултат на организираната физическа активност, прилагането на която позволява да се поддържа и укрепва здравето на човека.

За последните 20 години са проведени много изследвания за физическата активност на човека. Резултатите, заслужаващи внимание са експериментите, публикувани в рецензирана литература на английски език.

Най-авторитетно и заслужаващо внимание се явяват изданието на Американския колеж по спортна медицина.

Много е важно правилно да се подбират физическите натоварвания за деца, които да са достатъчно ефективни за процеса на обмяна на веществата и в същото време са достижими за тях и не предизвикват умора.

Най-подходящи за деца и подрастващи са сравнително кратки и разнообразни скоростни упражнения, не изискващи голямо силово напрежение.

В първите години на занимания с физкултура и спорт с деца и подрастващи, следва с предимство да се усъвършенстват аеробните възможности, да се създаде база за обща физическа подготовка.

Ограничаване на двигателната активност при възрастните хора води да развитието на много болести и преждевременно остаряване.

Много изследвания показват, че умерените физически натоварвания забавят стареенето.

Стареенето не е просто сума от физически промени, а сложно взаимодействие, обхващащо различните структури и функции на организма.

За да се информирате за наличните фитнес клубове на територията на град София, е добре да разгледате поместените в интернет сайтове.

Наред със спортните занимания вие може да се погрижите и за своята красота. Предлагат се масажи, сауна, хидромасажна вана, аромотерапия.

За всичко е помислено в центъра за групова терапия, релакс и красота.

Бременната жена може да спортува в центъра съобразно своето състояние.

Козметичните и фризьорски услуги могат да задоволят и най-претенциозната дама.

No Comments on "Красиви и здрави – заслужавате го"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *