Кога наистина можете да свирите на пиано?

17 0

Както вече споменахме, определението „да можеш да свириш на пиано“ е много разнообразно и индивидуално. За някои това означава да се придружавате на пианото, докато пеете , други искат да пресъздадат великите произведения на класическата музика, а трети искат да импровизират или да композират свои собствени парчета върху пианото . Пианото , както всеки един инструмент е нещо индивидуално за всеки един човек. Всеки има различни мечти, цели, та дори и умения. За това е много важно още в началото да си поставите реални и разумни цели, за да не стигнете до това да се откажете. Не си струва да се откажете от пианото, ако вече сте започнали да се учите. Това е един нов свят, заключен зад една  врата и вие сте стигнали до намирането на ключа и слагането му в ключалката. Остава ви още малко да го завъртите в правилната посока и да отворите врата и да преминете прага. Малко търпение.

Като първа стъпка трябва да сте наясно какво означава това лично за вас и какво точно искате да научите . Това ще ви помогне да изберете правилния метод на обучение и също така ще отговорите на въпроса колко време ще мине, преди да можете да свирите на пиано.

Първи прости песни

Ако се упражнявате редовно, вече ще знаете най-важните акорди след няколко седмици. Това трябва да ви мотивира да продължите. Защото отсега нататък ще бъде все по-вълнуващо.

През следващите седмици и месеци ще научите повече акорди и ще практикувате все по-сложни мелодии. След около половин година ще можете със сигурност да изсвирите някои по-лесни парчета.

Абсолютно реалистична цел е да имате добра основа след две години, за да се осмелите да опитате нещо по-трудно менуети или поп песни.

За да не ви омръзне, има и опция за опростяване на трудни пиано пиеси.

Източник: prosound.bg

No Comments on "Кога наистина можете да свирите на пиано?"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *