Класификация и видове моторни яхти

723 0

Моторните яхти в последните години станаха не само средство за водно предвижване, но и начин на живот, признак на добър вкус и особено положение в обществото. Освен това жителите на големите градове рядко могат да видят живата природа в нейния първоначален вид. Желанието да си отпочинат от градската суета ги отвежда до реката или морето. Водното пространство успокоява, а свежият бриз подобрява физическото състояние.

Хората, които се занимават с плаване са единодушни в това, че двигателят е полезен за всеки кораб. За това много често при покупка на ветроходни яхти, собствениците ги оборудват с мотори. Двигателите позволяват корабът да се движи даже в условията на насрещен вятър при пълно спокойствие, да маневрира под мостове или срещу течението, значително се съкращава времето за маневриране. Благодарение на това хората имат време за посещение на привлекателни крайбрежни забележителности и разходка по плажа със своите близки.

Закупуването на моторни яхти осигурява постоянна скорост на движение, независимо от вятъра и избраната посока на движение. Този факт значително опростява управлението на плавателния съд и екипажа може да се състои само от двама души. Съвременните моторни яхти са с оптимално съотношение на скорост и комфорт. Каталозите на онлайн магазините предоставят на клиентите голям избор на различни видове плавателни съдове с отлични функционални възможности и цени. Стойността им зависи от спецификата на използване.

В зависимост от изискванията на световните стандарти на корабостроенето, компаниите-производители се занимават с изработването и реализацията на различни класове плавателни съдове. Моторните яхти са няколко класа.

Клас „A“ са плавателните съдове за използване в океанските води. Най-издръжливи и устойчиви на износване са. Съвременното им добро техническо оборудване позволява дълги разходки в океана на голямо разстояние от крайбрежните зони. Разчетни са за осигуряване на пълна безопасност на пътниците при голямо вълнение – до 4 метра вълни.

Клас „B“ е много разпространен благодарение на различните варианти, които се предлагат. На пазара са предоставени от леки спортни до ексклузивно скъпи варианти. По ниво на безопасност не отстъпват на океанските.

Клас „C”са крайбрежните моторни яхти, които могат да изпълняват кратки пътувания в крайбрежните води. Подходящи са за семейни вечери, риболов и други морски развлечения. Клас „D“ са леките малогабаритни плавателни съдове за вътрешни водоеми (дълбоки реки, канали или езера).

No Comments on "Класификация и видове моторни яхти"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *