Как става регистрация фирма в няколко стъпки?

92 0

Когато притежавате онлайн бизнес, може да работите отвсякъде, да си създавате часове и да си изкарвате прехраната в интернет. Онлайн компаниите също могат да имат изключително ниски разходи за стартиране, което ги прави идеални за нов предприемач без много пари.

Ето няколко стъпки за това как да започнете онлайн бизнес и регистрация на фирма:

Стъпка 1: Изберете бизнес структура

Когато започнете бизнес, трябва да решите дали ще действате като едноличен търговец, дружество с ограничена отговорност или корпорация.

Едно лице или съпруг и съпруга могат да действат като еднолични търговци. Това е най-простият вид бизнес структура и не е нужно да подавате каквито и да е документи, за да ги настроите. Въпреки това едноличните търговци нямат защита от отговорността за задълженията и задълженията на предприятието.

Поради тази причина много хора, които започват бизнес, избират да образуват организация с ограничена отговорност, като например дружество с ограничена отговорност или корпорация. Собствениците на тези видове стопански субекти обикновено не носят лична отговорност за задълженията на бизнеса.

ООД или дружеството с ограничена отговорност обикновено е по-гъвкаво и предполага по-малко за водене на документация и отчетност от една корпорация. Такава може да бъде добър избор, ако искате да донесете пари от външни инвеститори.

Стъпка 2: Решете къде да формирате бизнеса си

Ще регистрирате фирма, ООД (дружеството с ограничена отговорност) или корпорация, като подадете документи с държавата.

За повечето малки фирми е най-добре да подадете документи успоредно с подаване на документите за регистрация на фирма. По този начин ще избегнат добавените разходи за регистриране.

Стъпка 3: Изберете име

Струва си да отделите известно време, за да изберете уникално име за вашия бизнес. Уникалното име:

Помага да реализирате бизнеса си;

Намалява вероятността, че бизнес с подобно наименование ще ви обвини в нарушение на търговската марка;

Увеличава вероятността да получите име на домейн, което съответства на името на фирмата;

Съответства на изискванията на държавното законодателство, според които наименованията на корпорацията, които са различни от всички други имена на регистрирани в държавата.

Стъпка 4: Настройте вашите финанси

При регистрацията на фирма, ръка за ръка върви и откриването на фирмена сметка. Тя ще е от изключително значение, както в самото начало, така и за бъдеще. Всички приходи и разходи на фирмата ще минават през нея.

Нуждаете се от помощ, за да решите коя бизнес структура е подходяща за вас? Опитайте с услугите за създаване на бизнес, които включват подаване на документи и всички правни въпроси, без да се налага да наемате адвокати.

No Comments on "Как става регистрация фирма в няколко стъпки?"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *