Съвети, ако искате да наемете офиси под наем

1411 0

Независимо дали управлявате голяма корпорация или се опитвате да започнате малък бизнес, има моменти, когато може да се окаже, че се налага да наемете офис площи. София е горещо място за бизнес, развлечения, както и търговия, което означава, че има налични офиси под наем, и не всички са на високи цени. Възможно е да се вземат офис пространства без да докарате вашия бизнес до фалит, ако имате предвид някои съвети. Ето няколко, на които да обърнете внимание докато търсите в града.

Може би най-важният съвет, на който да обърнете внимание, когато искате да вземете офиси под наем, е да се определи дали действително се нуждаете от офис площи. София е един от най-скъпите райони по отношение на недвижими имоти в цяла България. Размерът на парите, необходими за осигуряване на дори една малка сума за офис площи в София може да осигури цели сгради, ако сте готови да правите бизнес извън града. Като цяло, можете да очаквате да платите по-малко пари, ако избраните офиси са по-далеч от центъра на столицата.

Търговията от разстояние, разбира се, когато вашият бизнес или предприятие не се намира най-близо до финансовото сърце на града, може да ви поставят в по-неблагоприятно положение, когато се стремите да разширите своите възможности за бизнес. Въпреки това, ако сте готови да пътувате или имате такива служители, може да спестите значителна сума пари за вашия бизнес, които след това могат да бъдат пренасочени към други аспекти на вашата компания, като например транспорт, дистрибуция, управление, или здравни ползи за вашите служители.

Вече сте решили, че трябва да се вземат офиси под наем в София. Следващата важна стъпка, която трябва да имате предвид, е да се определи размера на пространството, ще ви трябва. Както можете да си представите, колкото повече офис пространство искате, толкова повече пари ще трябва да изразходвате, за да си го осигурите.

Преди да похарчите пари или да подпишете договор, вземете размера на площите, които в момента ползвате. Преценете дали може да намалите квадратните метри, ако концентрирате офис оборудването или ако се увеличи ефективността, с която организирате вашата офис среда. Алтернативно, ако сте само началото на вашия малък бизнес и не сте ползвали офиси под наем, може да използвате тази стъпка в процеса, за да се прецени минималната офис площ, която отговаря на вашите нужди и тези на вашия бизнес.

Друг важен съвет, който да се има предвид, когато търсите да наемете офис, е да спестите от бюджета за обзавеждане. Възможно е да се вземе офис пространство, което вече е обзаведено, но това обикновено ще бъде много по-скъпо, отколкото ако огледате необзаведени офис площи. Ако вече имате собствени подходящи мебели от предишното място, може да ги преместите в новия си офис.
Ако все още нямате необходимото обзавеждане, тогава вместо да го купувате, може да ги заемете заедно с офиса, особено ако не възнамерявате да го ползвате за дълъг период от време.

Много важен съвет, който да се има предвид, когато искате да ползвате офиси под наем е да разберете разходите за комунални услуги. Всеки офис ще трябва, като минимум, да има разходи за електричество и офис оборудване, като например компютри, принтери и кафемашини.

Въпреки това, вие също ще трябва да предвидите средства за отопление и охлаждане. Съвременните офис сгради вече предлагат комунални услуги на достъпни цени и ще платите част от общата стойност за сградата в зависимост от вашата употреба.

No Comments on "Съвети, ако искате да наемете офиси под наем"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *