Ипотечен кредит или пари, които получавате срещу недвижим имот

475 0

Много хора прибягват до ипотечните кредити. Тези кредити са много гъвкави. Възможностите, които предоставят са големи. Обикновено става въпрос за много големи суми, които вие можете да връщате в продължение на дълги години, на равни месечни вноски по ваш избор.

Ако искате много голяма сума пари назаем, банката може да ви ги отпусне срещу залог. Вие залагате някакъв недвижим имот или част от него, това се нарича ипотека. Банката ще ви даде пари назаем в замяна на вашето недвижимо имущество, то гарантира за кредита който взимате. Премислете нещата много внимателно, защото можете да изгубите вашият недвижим имот, ако изпитвате затруднения с погасяването на кредита. Дори ако закъснеете с някоя вноска, вие рискувате да изгубите имота си.

Независимо какъв имот имате, банките имат най-разнообразни оферти и могат да ипотекират почти всичко. Ипотека на офис, ипотека на апартамент, ипотека на магазин, ипотека на гараж и на какъвто недвижим имот притежавате е напълно възможно. Трябва да разполагате с нотариалния акт на имота, да докажете че той е ваша собственост. В случай, че делите имота с някой друг и той не е напълно ваш, то за да вземете пари на заем срещу имот трябва да искате съгласие от другите собственици. Но ипотечния кредит все пак е възможно.

Ниските лихви са едно от най-големите предимства по ипотечния кредит. Условията са изгодни защото банката е подсигурена с някакъв имот. Банките са склонни да дадат много големи суми на своите потребители, сроковете на изплащане понякога достига до 35 години. Ако имота ви е оценен примерно на 100 000 лв, то банката ще отпусне част от тази сума, примерно 50 хиляди лева.

Стойността на имота ще бъде оценена безплатно според цените на пазарите, неговото местоположение, състоянието му, данъчната му оценка. Тази оценка пряко съвпада с реалната пазарна стойност и това понякога бави процедурите по кредита. Просто има много документи, които трябва да се набавят. А по-бързите процедури си имат своята цена, която обикновено е по-висока лихва.

 

 

 

 

 

No Comments on "Ипотечен кредит или пари, които получавате срещу недвижим имот"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *