Интериорни врати с армирано стъкло

787 0

Стъкло – модерно, стилно и много елегантно. Остъклените интериорни врати радикално променят облика на вашия дом.

Максималното използване на дневната светлина дава на помещението много топлина и уют, а прозрачните и полупрозрачни стъкла визуално увеличават пространството, което е много важно за малките площи.

Интериорните врати със стъкло са универсални и съвременни, винаги се вписват във всеки интериор, независимо от стила.

Производителите се грижат не само за красотата на стъклата, но и за тяхната безопасност.

Ако вие искате да си закупите врата с частично или пълно остъкляване, а във вашия дом непрекъснато се гонят здрави и силни деца и игривите домашни любимци, то на вас определено вие нужен вариант с безопасно стъкло.

При механично въздействие то трябва да се разпада на малки парчета, но да не се разпръсква, а да си остане на фолиото (триплекс), или да се задържи по металната мрежа (армирано), или да издържа значително натоварване (закалено стъкло).

Един от вариантите за безопасно стъкло е армираното. То се прави чрез поместване на телена мрежа в стъклената маса, непосредствено в процеса на производството.

Арматурата се прави от стоманен тел, никелиран или хромиран. Понякога покритието се прави от алуминий.

Трябва да се знае, че армирането не се прави за повишаване устойчивостта на стъклото. Целта е, когато вашето дете удари стъклото с топката, то парчетата да се задържат, за да него наранят.

Към плюсовете на армираното стъкло може да се отнесе и неговата пожароустойчивост. При пожар стъклото се пука,но арматурата го задържа и огънят не се разпространява заради липса на въздух (кислород).

Интериорните врати с армирано стъкло не отговарят на всички изисквания за безопасност, но имат красив естетически вид. Стъклото предава различни цветови гами (жълто, зелено, синьо,) украсява се с помощта на окисите на металите.

Има различни варианти за стъклата – плоски, релефни или вълнообразни повърхности.

Използването на интериорните врати с армирано стъкло е универсално.

Изделията се правят по нови, съвременни технологии. Те са съчетание на красота и устойчивост.

Закаленото стъкло също намира голямо приложение при направата на интериорните врати. Витражите, вмъкнати в платното, правят изделието истински предмет на изкуството.

Слънчевите лъчи, попаднали на стъклото, създават красота и спокойствие, романтика и комфорт.

No Comments on "Интериорни врати с армирано стъкло"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *