Идея за професионален домоуправител

653 0

В центъра на Пловдив, където се издига една старинна сграда, паметник на културата, обитавана от представители на старата аристокрация на града, и в частност на видна пловдивска заможна фамилия, решава да наеме професионален домоуправител. Представителите на сградата, четири семейства от различни поколения, сметнали за добре, че това би било най-разумното решение – наемането на платен човек за всяка отговорност.

Те са финансово обезпечени, и нямат особено време да се занимават с такива неща, като проблеми около сградата. Така стигат до сключване на договор с пловдивска фирма, която им предлага професионален домоуправител. Неговата задача е да плаща навреме всички сметки от общата част, да се занимава с поддържането на хигиената, миене на входа и чистене на прозорци и врати, да следи за електрически крушки, дали са в добро състояние, и не на последно място да се грижи за доставка на въглища, тъй като отоплението там е такова.

Въпросният професионален домоуправител се оказал много съвестен човек, който стриктно изпълнявал поетите задължения. Даже той изпълнявал и много повече неща, от тези които влизат в неговата компетенция. През зимата, когато падне сняг, той пристига от ранни зори и чисти пространството пред сградата, пръска с морска сол и отстранява всякакви заледявания. Освен това, когато наближат празници, той украсява и слага настроение във всичко, което прави.

За Коледа намира истински малки елхи в саксия, които украсява старателно с топки и гирлянди, а останалите пространства украсява със специални снежинки и лампички. Всичко това много се харесва на обитателите, най-вече защото заемащият длъжността професионален домоуправител прави това на свое усмотрение, без някой да му казва. За Великден пък, той изписва хубави яйца и слага различни ръчно правени украси, радост за човешкото око.

Накрая, обитателите на сградата толкова свикнали с този професионален домоуправител, че му предложили да обитава безплатно едно общо таванско помещение за неограничено време. Това било голяма награда за него, тъй като имал проблем с жилището, където живеел.

No Comments on "Идея за професионален домоуправител"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *