Идеи за баня в различни стилове

79 0

При създаването на успешен дизайн за баня, всеки детайл, който бъде включен в проекта, следва да бъде внимателно подбран. Ето защо е добре всички елементи да се допълват хармонично и да създават единен стил. За да създадете уникален интериор, можете балансирано да свържете няколко тенденции по отношение на различните елементи във вашето хигиенно пространство. Изборът на стил и цветове зависят изцяло от вкуса на собствениците на съвременни жилища.

 

Един от най-популярните стилове в наши дни е морският. Често за създаването на баня в морски стил се използва мозайка за декориране на стените, както и за подовите настилки. Мебелите също ще допринесат за този стил. За довършителните шкафове можете да използвате декорация под формата на вълнообразни линии. Гланцираните сини панели на банята ще помогнат в пресъздаването на подводните елементи.

При довършване на стените, можете да използвате тесни дълги вложки от керамични плочки в цвета на океанските води и ако завършите проекта с хидромасажна вана, ефектът ще бъде просто невероятен.

 

Японският стил е много изчистен и сбит, но не е подходящ за комбинирана баня и освен това в него не се използва душ кабина. За този стил, трябва да се повиши нивото на пода до ръбовете на ваната, за да се създаде илюзията за „потапяне“. В японския стил се използват само естествени материали и цветовата схема следва да бъде спокойна и отпускаща.

 

За стандартна баня може да бъде подходящ модерния стил. За да създадете дизайна на банята в този стил, трябва да използвате чисти линии в интериора на мебелите и семпъл, лаконичен дизайн при избора на обзавеждане и оборудване. Като цяло декорацията на всички повърхности трябва да бъде максимално обрана.

 

Минималистичната баня е също много популярен избор. Ако банята има малък размер, тогава трябва да обърнете специално внимание на избора на водопровод и той е добре да се използва ефективно.

 

За визуално разширяване на помещението може да следвате няколко правила при избора на модерен дизайн на санитарно оборудване:

Моделите следва да бъдат оптимално компактни. Същото правило важи и за избора на мивка или тоалетна. Добро решение би било ъгловите модели за ваната, душ кабината или мивката. Използването на хидромасажна душ кабина е добре дошло, тъй като тя замества перфектно ваната и душа.

Обикновено в малките бани не се поставя вана и се дава предимство на душовете. С тяхна помощ можете да спестите доста място. Всички водопроводни и канализационни тръби следва да бъдат скрити зад стената или под пода. Душ кабината е желателно да се избира, като вратите се отварят навътре, за да се получи допълнително пространство. Вместо обичайните врати, можете да използвате плъзгащи.

No Comments on "Идеи за баня в различни стилове"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *