Дървените прозорци се връщат на мода

214 0

По всяка вероятност сте виждали дървени прозорци, които красят не само домовете на хората, но и други обекти. Дограмата от дърво беше популярна в миналото, когато по-заможните граждани я монтираха на своите тераси. В наши дни предпочитанията са насочени към алуминиевите и ПВЦ профили, заради по-ниската пазарна цена. Връща ли се обаче славата на дървената дограма ще се опитаме да отговорим в тази кратка статия по темата, която вярваме ще бъде полезна на мнозина.

Ако бъдем обективни, трябва да признаем, че функционалността на качествено изработените дървени прозорци е голяма. Тя съвместява отлична топло и звукоизолация, както и естетически издържан външен вид. Дограмата от дърво се слави с издръжливост и луксозна визия, която никой не може да оспори. Доказателство за тези думи са хилядите офиси, търговски обекти, институции и други социални заведения, които заложиха на обзавеждане с дървена дограма.

Да, наистина не можем да отречем, че луксозните дървени прозорци са по-скъпи от алуминиевите и пластмасовите рамки. Това е така, защото самият материал държи висока цена на пазара. Потребителите получават чувство за природа и естетика, когато сложат такъв вид дограма на кухнята, хола, терасата или друго помещение. Това може да се забележи с невъоръжено око.

Другата причина за ниското търсене на дървени прозорци е, че те изискват периодична поддръжка. Последната може да изисква боядисване, поставяне на лак и редовно почистване, като тези претенции не са по вкуса на всеки. В замяна обаче получавате дълготрайност, блестящ визуален ефект и не на последно място широка функционалност, за която писахме по-горе.

В обобщение
Бавно, но сигурно дървените прозорци се завръщат на сцената. Те отново ще бъдат модерни, тъй като все повече хора държат на екстериорния и интериорния дизайн. Дървената дограма им предоставя супер качества, които едва ли ще намерят в друг вид рамки и профили. На вас остава решението да помислите, дали да не се върнете в миналото и отново да използвате дървото.

No Comments on "Дървените прозорци се връщат на мода"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *