Димитър Белелиев – за фитотерапията, билките и хомеопатията

847 0

Димитър Белелиев – за фитотерапията, билките и хомеопатията

Димитър Белелиев е един от най-известните и търсени у нас хомеопати. Той започва да се занимава с алтернативна медицина още по време на следването си в Пловдив. Паралелно с медицинското си образование Димитър Белелиев решава да изкара и курс по хомеопатия. Занимава се активно и с фитотерапия. Билките обаче винаги са били голямата страст на Димитър Белелиев. Той твърди, че може да излекува и най-страшните болести с растения и то с такива, които често се срещат по нашите родни географски ширини. Реалната практика за Димитър Белелиев обаче започва с два конкретни случая, които буквално го изумяват и не просто го тласкат към хомеопатията като към по-добрата алтернатива за лечение на редица болести и хронични заболявания, но и го превръщат в най-страстният привърженик на алтернативната медицина у нас. Ето за кои точно случаи става на въпрос, защото самият Димитър Белелиев бе така добър да ни ги сподели.

На първо място, хомеопатът се сблъскава с едно дете, което постоянно има температура – точно 38 градуса. То преминава през какви ли не лечения и специалисти, но в крайна сметка нищо не води до значителна промяна. Именно тогава, вероятно отчаян, личният му лекар решава сам да се обърне към хомеопат. Както се и досещате, момчето е излекувано с билки.

Подобен е и случаят на едно девойче. Димитър Белелиев се среща с нея, когато тя все още не може да се доближи до цвете, защото има зверска алергия. След успешно хомеопатично лечение обаче, девойката не само че се оправя завинаги, но и вече започва да отглежда цветя у дома. Истинско чудо, нали? Не, просто хомеопатия.

No Comments on "Димитър Белелиев – за фитотерапията, билките и хомеопатията"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *