Оформяне и дизайн на интериорните врати

515 0

На входа на всеки дом е вратата – именно тя създава първото впечатление за жилището и неговия собственик. Това налага с голяма отговорност да се подхожда към оформянето и дизайна на интериорните врати.

Съвременната тапицерия на вратите се осъществява с помощта на много материали: като се започне от дървените фурнири от различни видове до МДФ всевъзможни цветове с полимерни покрития, правещи повърхностите на вратите блестящи.

Много често за оформяне дизайна на интериорните врати се използват бронзови или сребърни огледала, прозрачни или матови стъкла с различни нюанси и цветове.

Използването на огледала в повърхността на вратите създава визуално разширяване на помещението, а вмъкнатото стъкло, особено ако е украсено с ажурна желязна решетка, създава усещане за пронизана от въздух и светлина стая.

Такива врати са надеждни и трайни, изглеждат леки и внасят красота в общия интериор.

Интериорните врати с витраж са истинска украса за интериора. Проникващите през цветното стъкло слънчеви лъчи оживяват стаята с всевъзможни цветове.

Ако пода в стаята е паркет, то в хармония с него добре ще изглежда врата с цвят на естествено дърво.

Интериорните врати в жилището по-скоро изпълняват ролята на условно разделяне на стаите с различна функция. Това определя и избора на врати както по вид, така и по начин на отваряне.

Например, летящи врати са подходящи за детска стая.

Летящите врати имат един недостатък – за тяхното отваряне е необходимо допълнително пространство, което не винаги е удобно, особено за малките помещения.

Ако имате нужда да икономисате жилищна площ, може да изберете плъзгащи или сгъваеми интериорни врати.

Тези врати дават голяма възможност за създаване на желания интериор. Те, освен това, увеличават възможността за промени в помещението, вътрешното пространство.

Сгъваемите врати са мечта за този дом, в който е скъп всеки сантиметър жилищна площ. Те са подходящи и за собственици, които не са привърженици на точното разпределение, а обратно – обичат периодично да създават свободен преход от стая в стая.

На какъвто и модел да се спрете при своя избор, трябва да помните съвета на професионалистите дизайнери – всички врати, които се виждат едновременно, трябва да бъдат оформени в един стил. Голямото различие между тях разваля усещането за цялостен интериор.

No Comments on "Оформяне и дизайн на интериорните врати"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *