Да посрещнем зимата с нова камина

1608 0

Историята на камината е стара почти колко света. Огнището символизира дома като цяло и не случайно понятието „домашно огнище” се е превърнало в символ на най-топлите детски спомени. С времето, камината заема централна роля в домакинството и от способ за отопление, тя се превръща в истински притегателен център за всички членове на семейството . Възможностите да се стоплим пред живия огън, да сготвим или просто да се насладим на магнетичното движение на пламъците са несравними, с което и да е удоволствие. Това е причината много къщи да захвърлят традиционния начин на отопление и да преминат изцяло на каминно отопление в домовете си.

Един от най-притегателните аспекти на тази промяна е, че ни освобождава от обвързващите договори с топлофикация, електроразпределение и изобщо, всички доставчици на топлина до дома, които с всяка година покачват цените на своите услуги. Всеки зимен сезон започва с натрапчива новина – токът поскъпва! Всяка година хиляди семейства са изправени пред неприятния факт, че с поредното поскъпване, все по-трудно ще успеят да покрият месечните си разходи и семейния бюджет едва ли ще издържи на студените зимни дни.

Но като всеки нов сезон и зимата настъпва с бързи крачки и решението с какво ще се отопляваме е на дневен ред, с подчертана спешност. Голяма част от хората са използвали топлите летни дни за ремонт и са на  прага на избора, с какво да сменят остарелите радиатори, така че сметките за ток и парно да са минимални, а в дома да бъде топло и уютно. Пазарът на камини е един от най-бързо развиващите сектори в производството. В широката гама предлагани модели е лесно да се подбере най-подходящ за Вашето домакинство.

Консултацията със специалист е задължителна. При избора на подходяща камина за Вас, той ще изготви прецизно изчисление на квадратурата, която ще отоплявате, ще подбере модел камина, съответстваща на този обем и ще се съобрази с финансовите възможности, които сте отделили. Ще отправи персонално предложение към Вас, вземайки предвид интериора на дома и разпределението на жилищните площи. И по конкретно, ще съобрази: къде са зоните, където играят децата, кое е мястото, което събира всички членове на семейството за най-дълъг период от време и т.н. Тези и други въпроси, той ще зададе към вас, с цел даване на най-оптимален съвет, който да Ви послужи в избора и покупката на камина.

Подходящата камина е решение, което ще ви направи енергийно независими. Тя е вариант, с който ще намалите разходите на домакинството си и ще се радвате на топли вечери с близките си около камината.

No Comments on "Да посрещнем зимата с нова камина"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *