Всичко за керамичните плочки

1909 0

keramichni-plochkiПреди да започнете ремонт на банята си е добре да научите малко повече за керамичните плочки, които са изключително издръжливи и поради това са предпочитани за облицовка на това помещение. На пазара се предлага огромно разнообразие, поради което понякога изборът не е толкова лесен.

Керамичните плочки за баня са доста по-евтини от порцелановите. Също така са по-леки и затова се използват предимно за облицовка на тавани и стени. От друга страна обаче порцелановите са по-здрави и затова керамичните не са най-добрата повърхност за стъпване. Поради този недостатък те се предлагат на по-ниска цена.

Разнообразието от керамични плочки е изключително голямо по отношение на стил, цвят и текстура, така че могат да задоволят всеки вкус. Те са много лесни за рязане и пробиване.

Благодарение на текстурата си, с керамичните плочки можете да добавите релеф на вашата банята. Има плочки например, които по ръбовете са скосени и един такъв елемент може да допълни цялостната визия на помещението. Друга интересна текстура е вълнообразната, която също придава красив вид на банята. Тези плочки наистина са много красиви, но не са препоръчителни да се поставят в зоната около душа, поради простата причина, че са малко по-трудни за почистване. Затова можете да замените плочките с текстура с други, които да имитират цяла стена.

От голямо значение е поддръжката на керамичните плочки. Изберете такива, които имат трайно покритие. Можете да тествате като закупите само една плочка и я изпробвате в домашни условия с различни и силни почистващи препарати.

Специалистите препоръчват да почиствате керамичните плочки с битови препарати. Ако използвате силен препарат е най-добре преди това да го тествате, въпреки че тези плочки са издръжливи. Освен това те лесно се почистват само с четка и сапун и не винаги имат нужда от някакви по-специални почистващи препарати.

Колкото до монтажа им, процесът е много лесен, така че всеки, който има опит в поставянето и лепенето на плочки, може и сам да го направи. Голяма част от керамичните плочки днес се произвеждат със специални обозначения под формата на стрелки, които се намират на гърба. Това улеснява реденето им в желаната посока, така че всеки един да може правилно да ги постави.

No Comments on "Всичко за керамичните плочки"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *