Високото кръвно е все по-тревожен здровословен проблем

799 0

Високото кръвно е все по-тревожен здровословен проблем, причиняващ неразположение и критично влошаване на здравето, както на хора в старческа възраст, така и на доста по-млади пациенти.

Контролирането и следенето на нивата на кръвното налягане ни дават надеждна и актуална информация за здравословното състояние, така че е важно да се обръщате към лекар или да мерите кръвното си налягане, не само когато се чувствате зле, но и при установени високи нива. Тъй като не винаги високото кръвно се усеща от пациента, важно е да се измерва всяка сутрин и вечер, за да се знае какви са нивата му.

Винаги, когато усещате неприятни симптоми или се страхувате, че нивата на вашето кръвно налягане са завишени, можете да прибегнете не до медикаменти, а до природни методи за понижаване на високото кръвно.

Природата се е погрижила за нашето здраве и винаги можем да разчитаме на силата на тази чиста, силна и изцяло натуралната лечебница.

Билки за високо кръвно налягане има доста и можете да избирате измежду всички тях.

Това са калина, синапено семе, глог, шипка, чубрица.

Освен тези дъхави билки и подправки, можете да използвате вкусната комбинация между счукани орехи и чесън, за да понижите трайно нивата на кръвното си налягане.

Достатъчно е да счукате три скилидки чесън с ядките на два ореха. Така приготвената смес се консумира на гладно сутрин като задължително кръвното се мери периодично, за да се вземат мерки в случай, че тази смес не го понижава или напротив, кръвното се понижава прекалено.

Други билки, които могат да ви помогнат за понижаване на високото кръвно налягане са кардамон, арджуна, валериан, брош, репей, индийско орехче, азиатска центела.

Хранете се с храни, които притежават полезни мазнини като риба, рибено масло, сусамово олио, те понижават холестерола, а от там и кръвното налягане.

Понижаването теглото може да ви помогне значително, за да се справите с високото кръвно.

No Comments on "Високото кръвно е все по-тревожен здровословен проблем"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *