Баня – изчистен дизайн

112 0

Днес можете да направите банята си в най-различни стилове. Може да я направите ретро, винтидж индустриален стил, съвременен стил, по-груб рустикален стил. Всичко се свежда до бюджета, с който разполагате и до личните предпочитания за естетическо оформление. Когато обаче се свържат думите баня и изчистен дизайн се има предвид нещо конкретно. Ето както е то!

Изчистен дизайн в банята се нарича постояването на най-необходимите елементи в баня обзавеждането, така че да няма нищо излишни в интериора, но и същевременно да се оформи едно усещане за простор и практичност. Сред първите правила на изчистения дизайн в банята са светлите тонове на настилките и облицовките. От класическото бяло, до фините мраморни дизайни, светлият интериор си остава същинската класика.

Изчистеният дизайн както навежда и името е свързан и с по-лесното почистване на банята. Ако тя бъде претрупана с мебели, аксесоари и повече недостъпни зони, толкова по-голям е риска от натрупване на нежелани вредни субстанции в интериора. Затова изчистения дизайн спомага за по-бързото проветряване на интериора и по-лесното почистване когато се наложи.

В интернет, можете да разгледате безброй снимки с решения за изчистен дизайн в банята. Разглеждането на снимки ще ви помогне по-лесно да разберете концепцията. Така например ще видите снимки как се оформя пространство при мивката с мебел с вграден умивалник, с горен огледален шкаф; ще видите как душ пространството е с минимално поставени елементи – само душ гарнитурата, фина ниша в стената бели големи плочки по стената и по-малки антислип плочки на пода.

Това което се нарича изчистен дизайн за баня идва от идеята за подреденост и простор, за чистота и лекота. Затова в такива бани няма да видите много извити и меки форми, нито много тъмни цветове, нито претрупаност от визуални внушения. Всичко е много добре преценено, така че да служи на домакините и да превръща всяко къпане и ползване на банята в удоволствие за сетивата.

 

No Comments on "Баня – изчистен дизайн"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *