Апартамент – наем в София – топ съвети

76 0

Ако планирате взимане на апартамент под наем в София, имайте предвид, че в някои месеци търсенето на жилища е по-голямо, а в други обратното. Желаещите да наемат апартамент стават забележимо по-малко. Както скоростта, така и времето, което отделяте за намиране на апартамент или наематели, може да зависи от това. Така е и във високия и в ниския сезон на пазара за наеми.

Unique Estates предлагаме на вашето внимание 3 съвета за наемане на апартамент в София:

Когато сте изправени пред наемането на апартамент в столицата, трябва да сте подготвени за всичко. Буквално към всичко. На първо място, това е морално, защото това преживяване отнема много време и доста хаби нервите. Затова е важно да знаете предварително за някои, така да се каже, технически аспекти, за да няма изненада за вас в процеса.

Бъдете готови да платите, сравнително голяма сума пари, през първия месец

За съжаление, за да влезете в апартамента, трябва да платите повече от посочената сума на месечното плащане. Ако собственикът го даде, тогава трябва да сте готови да дадете пари за първия месец и последния като гаранция. Понякога се случва наемодателят да поиска сумата „първи месец + последен + гаранционен депозит“. Тук всичко е много индивидуално, така че е по-добре веднага да изясните тази точка.

Ако собственикът използва услугите на агенция, в допълнение към горното ще трябва да платите комисионна.

Наем за една година

Ако планирате да наемете апартамент за няколко три месеца, тогава бъдете подготвени с някои трудности. Наемодателите търсят главно хора, които са готови да влязат поне за шест месеца. Има няколко причини за това. Една от тях е, че жилищата с постоянен оборот „се износват“ и стават по-малко привлекателни. Самият, процес на наемане на апартамент за собствениците е стресиращ, защото отнема много време и усилия. Затова за тях е важно да намерят хора, които се интересуват от дългосрочни наеми.

Трудността при намирането на апартамент – наем в София с домашен любимец

Намирането на апартамент, става много по-трудно, ако планирате да имате домашен любимец. Причините са разбираеми, защото дори и да имате най-прекрасното куче или много добре отгледана котка, хазяинът не може да е сигурен, че апартаментът ще остане непокътнат. В този случай, може да опитате да преговаряте със собственика и да му предложите да поемете пълна финансова отговорност за причинените щети.

Самият пазар на наеми е динамичен. В това може да се уверите, като посетите Unique Estates. Така винаги ще има база, с която да сравнявате цени, оферти и предложения на различни клиенти. Ще може да се адаптирате и според района или условията на живот във всеки различен апартамент.

Източник: www.ues.bg

No Comments on "Апартамент – наем в София – топ съвети"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *